SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nce ''Maviyemiş" günü etkinliği düzenlendi.

Üniversitenin Kurupelit yerleşkesinde, araştırma ve uygulama alanında yetiştirilen maviyemişler, fakülte bahçesinde düzenlenen etkinlikle öğretim üyeleri ve çalışanlarına ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, maviyemiş meyvesinin gerek bitki gerekse meyve olarak piyasada aranan birçok özelliğe sahip olduğunu söyledi.

Meyvenin yetiştirilmesi için Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinin çok uygun olduğunu ifade eden Çelik, meyvenin insan sağlığı açısından da birçok faydası bulunduğunu anlattı.

Çelik, maviyemiş kullanılarak meyve suyu, reçel, marmelat veya konserve yapılabileceğini de vurgulayarak, "Vitamin, mineral ve lif bakımından son derece zengindir. Taze olarak yendiğinde kanı temizlemekte, kan şekeri ve kolesterolü düşürebilmektedir. Yaprak ve meyve çayları idrar yolu enfeksiyonlarında antibiyotik özellik gösterir. Özellikle ülkemiz açısından önemli bir alternatif üründür" dedi.

Kaynak: aa