ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Ordu'nun en ücra köşesine kadar yatırım haritasını çıkardık" dedi.

Yılmaz, AK Parti Aybastı 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Ordu'ya hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Mahalli seçimlerde 20'de 20 yapan Ordu'ya hizmet borçlarının olduğunu vurgulayan Yılmaz, hükümetin Ordu'ya en büyük yatırımın büyükşehir olduğunu belirtti.

Vatandaşa daha iyi hizmet sunabilmek için kadroyu şişirmediklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

“Yapılanma sürecini büyük ölçüde tamamladık. Devlet bize 3 bin 20 kadro sağlamış ancak biz bin 815 personeli bin 400'e düşürdük. Havuza gönderdiğimiz 400 kişinin aylık maliyeti 2.5 milyon liraydı. Biz bu parayla Aybastı'nın 5 yıllık ihtiyacını çözüyoruz. Göreve geldiğimizde bütçenin yüzde 44'ü maaşa giderken, şu anda yüzde 21'i maaşa gidiyor. Ben devletin bana tahsisi ettiği kadroyu işçiyle doldurursam bundan önceki yönetimler gibi sadece maaş ödemek zorunda kalırım.” 

Yılmaz, Ordu'da yapılması planlanan yatırımların planlı ve programlı bir şekilde gerçekleşeceğini dile getirerek, "Aybastı'ya 2015 yılı için tam 2,5 milyon lira sadece suya ayırdık. Yaptığımız sıcak asfalt ihalesinin Türkiye'de eşi benzeri yok. Biz tüm programları planlı bir şekilde yapıyoruz. Hangi tarihte, hangi ilçeye, hangi mahalleye ne hizmet yapacağımız belli. Ordu'nun en ücra köşesine kadar yatırım haritasını çıkardık" diye konuştu.

 
Kaynak: aa