ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kent konseyi binası açıldı. 

Belediye Başkanı Enver Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, kent konseyinin yerel alanda etkin bir yapıya kavuştuğunu söyledi. 

Kent konseyi ile bundan sonraki süreçte uyum içinde çalışma yürüteceklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Daha önce Ordu Kent Konseyi vardı ama yerel yönetimlerle bir uyum yoktu. Bunun yerine kent konseyinin söylediğinin tersini yapan bir yönetim, kent konseyinin fikirlerini almak yerine o fikir ve görüşleri öteleyen bir yapı vardı. Şu anda Ordu Kent Konseyi'miz ilimizin tüm katmanlarını ve sivil toplum kuruluşlarını ve katmanlarını barındırdığı gibi inşallah ilçelerimizde de kurumsallaşacaktır. Perşembe ve Ünye Kent konseylerimiz kurumsallaşmalarını tamamladı ve aktif bir şekilde çalışmaktadırlar. Bu mekan inanıyorum ki kent konseyimiz vasıtasıyla Ordu’nun sosyal ve sivil hayatına çok olumlu katkılar sağlayacaktır." 

 Ordu Kent Konseyi Başkanı Atilla Tatar ise, "Ordu için bugüne kadar bir çok projede yer aldık, bundan sonra da yer almaya devam edeceğiz. Hedeflerimiz hayallerimiz var. Bu hayal ve hedeflerimizi Ordu sevdası ortak paydasında çalışarak üreterek gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz" dedi. 

Kaynak: aa