RİZE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sel ve heyelan yaşanan Artvin'deki incelemelerinin ardından, Rize'ye geldi.

Artvin'de şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelanın ardından dün gece Artvin'e gelen Bakan Eroğlu, afetten zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

Sel ve heyelanda yakınlarını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileklerini ileten ve bölge halkının sorunlarını dinleyen Bakan Eroğlu, "Geçmiş olsun" temennisinde bulundu.

Hopa Kaymakamlığını ziyaret eden Bakan Eroğlu'na kaymakamlık çıkışında bazı vatandaşların tepki gösterdiği gözlendi.

Ardından dün sabah şiddetli yağış sonucu hasar oluşan Rize'nin Güneysu ilçesine geçen Bakan Eroğlu, belediyede Kaymakam İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Halil Turan'dan brifing aldı.

Bakan Veysel Eroğlu daha sonra merkeze bağlı Muradiye beldesine geçti.

Burada vatandaşlarla sohbet eden Eroğlu, vatandaşlara Cumhurbaşkanı ve Başbakanın selamını ilettiğini belirterek, vatandaşların zararlarının devlet tarafından karşılanacağını kaydetti.

Muradiye Belediye Başkanlığına da ziyarette bulunan Bakan Eroğlu, Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı'dan bilgi aldı.

Belediye Başkanı Balcı, "Cumhurbaşkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bakanımıza, yaraların bir an önce sarılması için gerek DSİ gerekse Orman Bölge Müdürlüğüne verdiği talimattan dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: aa