ÇORUM (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdür Vekili Yüksel Şimşir, il genelinde 2015-2016 av döneminin cumartesi günü başlayacağını belirterek, avcılara önemli uyarılarda bulundu.

Şimşir, yaptığı yazılı açıklamada, 2015-2016 av döneminin cumartesi günü bıldırcın, üveyik ve yaban domuzu avı ile başlayacağını, avlanma yapmak isteyenlerin avcılık belgesi, avlanma izin pulu ve geçerli yivsiz tüfek ruhsatnamesine sahip olması gerektiğini ifade etti.

Avcıların, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS) üzerinden avlak izin belgesi alması gerektiğini hatırlatan Şimşir, şunları kaydetti:

"Tür bazında avlanma limitleri tekrar düzenlenmiş olup, bir av gününde; 10 adet bıldırcın, 8 adet üveyik, 2 adet yaban domuzu, 2 adet kınalı keklik ve 1 adet yaban tavşanı avlanılacaktır. İlimizde Çil kekliğin 2015-2016 yılı avlanma döneminde avı serbesttir. Ancak avcılarımız çil ve kınalı keklikten toplamda 2 adet avlayabileceklerdir. Avcılarımız avlaklarda avlanabilmeleri için ava gidecekleri günün en az bir gün öncesinden saat 24.00'e kadar izin almaları gerekmektedir. Avcılarımız avlaklardan izin almak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün resmi sitesinden Av ve Yaban Hayatı Bilgi sistemine girerek TC ve kendilerine verilen avlanma izin kartlarının (avlanma pulu) seri numaralarını girerek izin alacaklardır."

İl genelinde 22'si devlet, 15'i de genel avlak olmak üzere 37 avlak bulunduğunu belirterek, kaçak avcılıkla mücadelede konusunda vatandaşlardan ve belgeli avcılardan destek beklediklerini vurguladı. 

Kaynak: aa