SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu'nun (OKÜP) 7. toplantısı Samsun'da düzenlendi.

Toplantının ardından davetliler, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Kızılırmak Deltası'nı gezdi.

OMÜ Ballıca Kampüsü’nde bulunan, Uzay Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve UZAYTEM gezisinde Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır ve UZAYTEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdem Emin Maraş tesisler hakkında davetlilere bilgi verdi.

 Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ait  eğitim uçağı ile Samsun’u kuşbakışı görme şansını yakaladı.

Katılımcılar, kampüs ziyaretinin ardından  Kızılırmak Deltası'nda kuş gözlem kulelerinden deltayı gözlemledi ve  Doğa ve Bilim Okulu’nu ziyaret etti.

Delta gezisinde Bafra Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, delta yaşantısı hakkında davetlilere bilgi verdi.

Geziye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi , Amasya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi’nin rektör ve rektör yardımcıları ile Teknopark ve Teknoloji Ofis koordinatörleri ile Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) müdürleri katıldı.

Kaynak: aa