TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geçmişte Trabzon'da yapacak değil, yıkacak bir belediye başkanına ihtiyaç olduğunu söylediğini, şimdi ise bu sözünü uygulamaya koyarak şehirde çarpık yapılaşma adına ne kadar yıkabilirse yıkacağını belirtti.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren halkla iç içe olduğunu, vatandaşın dertlerini dinleyen bir belediye başkanı olmaya çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"85 mahalle ve 310 bin nüfusu ile bölgenin en büyük ilçesi olan Ortahisar'ın daha yaşanılabilir bir kent olması adına kent hassasiyeti taşıyan her kesimle istişareler yaparken tarihi ve kültürel arka planı olan kentimize yeni bir şehirleşme, yeni bir vizyon katmanın mücadelesi içindeyiz. Geçmişte Trabzon'da bu saatten sonra yapacak değil, yıkacak bir belediye başkanına ihtiyaç var demiştim. Şimdi bu sözümü uygulamaya koyarak bu şehirde çarpık yapılaşma adına ne kadar yıkabileceksem yıkacağım. Hiçbir sosyal alanı olmayan, sağlıksız mekanlarda sağlıklı nesillerin yetişmesi mümkün değil. Bu nedenle ben Ortahisar'da yeşili ne kadar artırabilirsem kendimi o kadar başarılı sayacağım."

Genç, Ortahisar'ın doğu bölümündeki Pelitli Mahallesi'nde TOKİ ile modern şehircilik adına önemli bir proje yürüttüklerini ve buranın cazibe merkezi haline geleceğine işaret ederek, aynı şekilde Çağlayan'da da TOKİ ile birlikte bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

Yeni kurulan bir belediye olması nedeniyle yeniden yapılanma çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamladıklarını vurgulayan Genç, hizmetlerin aksamaması için araç ve makine parkını da güçlendirdiklerini bildirdi.

Kaynak: aa