TRABZON (AA) - Trabzon'un Ortahisar Belediyesi öncülüğünde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca beldesinde ilkokul yaptırılacağı bildirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, belediyeleri öncülüğünde, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Yüksekova Belediyesi ve Trabzonlu iş adamlarının katkıları ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yer alan Dağlıca beldesinde ilkokul yapılacağını ifade ederek, projenin "Hakkari-Trabzon Barış Dostluk Köprüsü" sloganı ile yürütüleceğini belirtti.

Genç, Dağlıca'da yapılacak ilkokulun eğitime çok ciddi bir katkı olmasının yanı sıra memleketin her tarafında Türk bayrağının dalgalanması, birliğin, beraberliğin ve memleketin her yerinde yaşayanların kardeşliğinin sembolik bir değeri olacağını ifade ederek, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin gelişmişliklerinin arkasında bilginin olduğuna dikkati çekti.

Belediye hizmetlerini yaparken Türkiye'deki çocukların daha iyi yetişmesine imkan vermek için böyle bir kampanyaya öncülük ettiklerini vurgulayan Genç, şöyle devam etti:

"Daha önce bu okulda görev yapan bir öğretmenimiz bu çocuklarımıza yardım etmek için bizden bot, giysi ve mont talep etmişti. Biz de çocuklarımıza bu katkıyı yaparken şunu gördük. Burada çocuklarımız askeri bölgenin içinde olan bir okulda eğitim görüyorlar. Buradaki Tümen Komutanı hemşehrimiz Tümgeneral Halil İbrahim Bey'le konuştum. Orada İsmet Buldan adlı hayırseverin temin ettiği araziye bu okulun yapımı için iş adamlarımızdan destek bekliyoruz. Trabzon'dan Hakkari'ye iş adamlarının desteğiyle bu katkıyı sunmak istiyoruz. Dağlıca beldesine yapılacak katkı memlekette kardeşliğimizin sembolik değeri olacak."

Genç, iş adamlarının desteği ile Dağlıca'ya giderek okulun temelini atacaklarını belirterek, desteği olanlara teşekkür etti.

TOG Trabzon Temsilcisi Derya Kızılboğa da projedeki amaçlarının Trabzon'dan Dağlıca'ya dostluk köprüsü kurmak olduğunu belirterek, yapılacak okulla oradaki çocukların yeni bir yaşama kavuşacağını ifade etti.

Okulun inşasıyla birlikte köyden kente göçün duracağını ve çevre köylerden çocukların da taşımalı eğitimle burada öğrenim göreceğini vurgulayan Kızılboğa, şunları kaydetti:

"23 Ocak'ta Trabzon'dan 90 tane bot, mont alıp Dağlıca'ya gittik. Oradaki çocuklara Trabzon'daki ağabeylerinin kendilerini sevdiğini ve karne hediyesi gönderdiklerini söyledik. Biz bu projeye başlarken bunun başka ayakları olacağını da düşündük başka köylerde ve yerlerde. Burada okulun yapılacağını öğrenen köylülerden, Yüksekova'da oturan ailelerden şu anda 100'ü aşkın hane geri dönmek istiyor. Bu okul yapılmazsa köyün boşaltılma durum var."

Kızılboğa, okulun yapılması halinde çevre köylerden de taşımalı eğitim ile öğrencilerin aynı okulda eğitim göreceğini anlatarak, "İş adamlarımız aslında Dağlıca'da bir okul yapmayacak, oraya hayat ve yaşam verecek. Buradaki çocuklar sizlerden bir okul istiyor. Ortahisar Belediyesi'nin bu desteği aynı zamanda dünyaya dostluk ve barış mesajı da olacaktır. Bu proje Trabzon'da başlayacak ama Türkiye geneline yayılacak. Umarım bu projenin devamı gelir" ifadesinde bulundu.

Kaynak: aa