TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesi, "Öğrenen Şehir Ortahisar" sloganı çerçevesinde ücretsiz eğitim ve meslek edindirme kursları düzenliyor.

Ortahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin 10 kurs merkezinde 41 branşta açtığı meslek edindirme kursuyla bugüne kadar 2 bin 675 kursiyere ücretsiz eğitim verdiği belirtildi.

Kadınların aile ekonomisine destek olmak ve iş bulmak için katıldığı bu kursların, aynı zamanda rehabilitasyon merkezi işlevi de gördüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Belediye, ücretsiz olarak verdiği sanat ve meslek eğitimlerinin yanında sergiler, seminerler, yayınlar, yarışmalar, panel konferans gibi organizasyonlar da gerçekleştiriyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla dar gelirli ailelerin çocukları başta olmak üzere ilçe genelindeki öğrencilerinin derslerine yardımcı olmak için açılan kurslar, Ortahisar'da 2 ayrı merkezde hizmet veriyor. Bin öğrencinin takviye ders alarak ücretsiz eğitim gördüğü belediye kurslarında, bir yandan çocukların okul başarısına olumlu katkıda bulunulurken diğer yandan YGS ve LYS sınavlarına hazırlanmaları sağlanıyor."

Açıklamada, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in ise şu ifadelerine yer verildi:

"Belediye kurslarıyla Ortahisar eğitim yuvası haline geldi. Kursiyerlerimiz burada meslek edinerek bileklerine altın bilezik takıyor. Burada öğrendikleri meslek sayesinde kendi iş yerlerini açarak veya çalışarak ev ekonomilerine katkı sağlayan kadın kardeşlerimizi görüyoruz ve bundan son derece mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar 2 bin 675 kişi açılan kurslardan yararlandı. Çok sayıda başvurunun yapıldığı merkezlerin sayısını artırmaya ve kapasitelerini yükseltmeye çalışıyoruz. Hizmetlerimiz artarak devam edecek."

Kaynak: aa