ÇORUM (AA) -  Ortaköy ilçesinde "Cami ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe müftülüğünce Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda düzenlenen konferans, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftüsü Erol Köseoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın sloganının, "Cami ve Gençlik" olarak belirlendiği ifade ederek, "Bizler camilerimizi gençlikle buluşturduğumuz zaman Türkiye'miz ve İslam alemi huzura kavuşacaktır. Eğer gençliğimizi İslam ve cami ile buluşturmuş olsaydık bu buhranlı günleri yaşamazdık" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Alaca Müftüsü İhsan Caner de camilerin sadece namaz kılma yeri olmadığını aynı zamanda eğitim yuvası olduğunu vurguladı.

Gençlerin cami ile buluşturulması gerektiğini anlatan Caner, şunları kaydetti:

"Şimdi ki gençler bilgisayar başında 5 saat oturuyor ama 10 dakikasını namaz kılmaya ayırmıyor. İslam alemi güçsüz, birbirine düşmüş, müslüman müslümanı katlediyor. Bir insanın bir insanı öldürmesinin ne kadar günah olduğunu bilmiyor. Peygamberimiz, 'müslüman müslümanın kardeşidir' demiştir. Bizler kardeş müslüman olmadığımız müddetçe içimizdeki hainlere kanar, birbirimize kuşun atarız. Çocuklarımıza 7 yaşından itibaren namazı öğretelim, İslam'ı öğretelim. Her aile reisi, ailesinden sorumludur."

Okullarda Kur'an-ı Kerim dersleri olduğunu ayrıca camilerde de Kur'an dersleri verildiğini belirten Caner, gençlerin bu imkanlardan faydalanmaları gerektiğini kaydetti.  

Konferans, Müftü Caner'in okuduğu dua ile sona erdi. 

Kaynak: aa