AMASYA (AA) - Amasya'da öğrenciler Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, peygamber, saygı ve kardeşlik konusundaki duygularını tuvallere aktardı.

Şehzadeler Gezi Yolu'nda oluşturulan alanda bir araya gelen Amasya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri canlı performans sergileyerek resimlerini halkın beğenisine sundu.

Amasya Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Korkut Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenledikleri etkinliğin amacının Hz. Muhammed ve onun örnek yaşamının yeni nesillere aktarılması için ortak bir dil oluşturulması olduğunu söyledi.

Amasya'da sanatçıları yetiştiren bir eğitim kurumu olarak bu etkinlikte yer almak istedikleri ifade eden Şahin, ''Bu mübarek haftada yapılan etkinliklere bizim de bir katkımız olsun istedik. Peygamberimizin hayatı boyunca öne çıkan saygı ve kardeşlik duygularını tuvallerimize yansıtmaya çalıştık. Yapılan resimlerle, peygamberimizin ahlakını ve bizim iç dünyamızda olması gereken duyguları görsel olarak, halkımıza sunmak istedik'' dedi.

Amasya Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ömer Coşkun ise öğrencilerin Hz. Muhammed'in yaşamını daha geniş kitlelere anlatmak için böyle bir etkinlikte yer aldıklarını belirtti.

Etkinliğin, Amasya Kutlu Doğum Platformu öncülüğünde yapıldığını anlatan Coşkun, şunları söyledi:

  ''Bu önemli haftaya sanatsal bir yön katmayı düşündük. Temennimiz etkinliğimizin bu haftanın ruhuna yakışır uzun soluklu çalışmaların başlangıcı olması. Yapılan bu etkinlikle peygamberimizi daha iyi tanımak, anlatmak, onun sevgisini canlı tutmak, örnek yaşayışını özellikle birlikte yaşamaya verdiği değer ve önemi bütün boyutlarıyla gündeme taşımak istedik."

 

Kaynak: aa