GİRESUN (AA) - Görele'de İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce plajda kütüphane oluşturuldu.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Suphi Yetkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap okuma alışkanlığını artırmak için çeşitli faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Plaja gelen vatandaşların kitap okuması için kütüphane oluşturduklarını belirten Yalçın, "Bu durumu değerlendirerek plaj kütüphanesi adı altında stant kurup, ilçemizin bir plajında gezici kütüphane oluşturduk. Bu güzel bir oluşum oldu. Bu oluşuma vatandaşların ve okuyucuların büyük katkısı olması bizleri oldukça memnun etti. Vatandaşların her sezon periyodik olarak bunun olmasını istemesi bizleri bu işe daha da motive etti. Bizler de vatandaşlarımızdan gelen bu talebi kıramadık ve envanterlerimizin bir kısmını buraya taşıdık. İki raf, üç tane masa ve stantlar oluşturmak kaydıyla bin civarında bir envanterle plaja gelen vatandaşları buluşturduk” dedi.

Plajda kitap okuyan vatandaşlardan Hayrullah Kırtorun ise, “Kitap okumak her yaşta ve her zaman olması gereken bir şeydir. Okumanın yaşı yoktur. Okumak her zaman zihni açan ve geleceğimizin vizyonu için çok önemli bir unsurdur. Bu tür etkinliklerin her zaman ilçemizde ve Türkiye’nin her bölgesinde olmasını temenni ederiz. Gerçekten çok faydalı bir durum. Ben bilgilerle dolu bir kütüphaneyi ayağımıza getiren ilçe kütüphanesi yetkililerini kutluyor, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Kaynak: aa