KARABÜK (AA) - Karabük Emniyet Müdürlüğü, kentte olası bir silahla yaralama durumunda ne kadar sürede müdahale edilebileceğini belirlemek için tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikat gereği Yenişehir Mahallesi'nde iki zanlı, bir vatandaşı silahla yaraladı. Zanlılar, olay yerinden plakası belirlenemeyen bir otomobille kaçtı. 

İhbar üzerine şehrin giriş çıkış ve önemli kavşaklarına hareket eden ekipler, 4 dakikada giriş çıkışlar ile ana arterlerde önlem aldı. Ekipler, önlem alınan Yeni Mahalle Makasbaşı mevkisine gelen otomobili durdurarak, araçtakileri etkisiz hale getirdi.

Tatbikattan habersiz vatandaşlar, polisin yolu keserek şüphelileri etkisiz hale getirmesini heyecanla izledi.

Tatbikat esnasında olay yerinden geçen Dilber Çimen, ilk gördüğünde çok korktuğunu, polislerin başarılı olması karşısında rahatladığını söyledi. 

Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayları en hızlı şekilde önlemek için tatbikat yaptıklarını belirtti.

İhbarın alınmasından sonra 3 dakikada ekiplerin olay yerine ulaştığını belirten Tezsever, "Başarılı bir operasyon oldu. Tatbikatlar iyi oluyor. Pratiğimizi ve kondisyonumuzu artırıyoruz. Senaryo gereği silahla yaralama ihbarı verildi. Önceden belirlediğimiz kilit noktalar var. Bu noktalara ekipler hemen ulaşıyor. Şüpheli araca ulaşılarak takip yapıldı, 3-4 dakika içinde de ele geçirildi" diye konuştu. 

 

 

Kaynak: aa