GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Aytaç Üzülmez, kurum tarafından hiçbir vatandaşın "genel sağlık sigortası borcunuz var, verilen hesaba borcunuzu yatırınız" gibi ifadeler kullanılarak aranmadığını bildirdi.

Üzülmez, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde bazı şahısların, vatandaşları kurum adı vererek prim dolandırıcılarının aradığını, genel sağlık sigortası prim borçlarını silmek için verdikleri banka hesabına belirli miktarda para yatırmalarını istediklerini belirtti.

Üzülmez, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 92'’nci maddesi uyarınca Türkiye'de yaşayanlardan herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanların 1 Ocak 2012'den itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alındığını anımsattı.

Bu kapsamda tescil edilen vatandaşların yaptığı gelir testi başvurusu sonucunda aile içinde kişi başına düşen aylık gelirin tespit edildiğini ve ödemeleri gereken genel sağlık sigortası primlerinin vatandaşlara posta yoluyla bildirildiğini ifade eden Üzülmez, şunları kaydetti:

"Ödemeler kurumumuzla anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine ve kurumumuzun internet sitesi üzerinden kredi kartıyla yapılabilmektedir. Kurumumuz tarafından hiçbir vatandaşımız 'genel sağlık sigortası borcunuz var, verilen hesaba borcunuzu yatırınız' gibi ifadeler kullanılarak aranmamaktadır. Vatandaşlarımız bu tarz bir yaklaşım içerisindeki şahıslara hiçbir şekilde itibar etmemeli, bu şahısların verdikleri banka hesabına para yatırmamalı. Böylelikle olası dolandırıcılık girişimlerinin önüne sağlıklı şekilde geçmiş olacağız."

Kaynak: aa