RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 176 üniversite arasında 67. sırada yer aldıklarını söyledi.

Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin öğretim üyeleri tarafından 4 Avrupa Birliği projesi yürütüldüğünü belirtti.

Projelerin üniversite ve bölge açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Karaman, "Dört projenin 3'ü bölgemizin en önemli ürünü olan balıkçılıkla alakalı. Bu projelerin toplam maliyeti 10 milyon 594 bin avrodur. Öğretim elemanları ve farklı fakültedeki hocalarımız tarafından da TÜBİTAK'ta yürütülmekte olan projelerimiz var. TÜBİTAK'ta yapılan 18 projemiz var. Bu projelerin de toplam maliyeti 3 milyon 618 bin liradır. Bu projeler içerisinde kanser, enerji, balıkçılık ve bitki türleri ile alakalı projeler yer alıyor" dedi.

Karaman, 130 bilimsel araştırmanın öğretim elemanları tarafından yürütüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunların da toplam maliyetine baktığımızda 3 milyon 785 bin liralık proje maliyeti olduğunu görüyoruz. Bilimsel araştırmalar üniversiteler için son derece önemli. YÖK tarafından her yıl üniversitelerin akademik başarıları belirleniyor. Üniversitemizin bu seneki akademik yayın başarısı sıralamasında 176 üniversite arasında 67. sırada yer almaktadır. Elbette ki 67. sıra bizler için nihai hedef değildir ama neticede önemli bir noktadır. Çünkü 176 üniversite arasında 67. sırada olmak, yeni kurulmamıza rağmen iyi bir mesafe kat ettiğimizi gösteriyor. Hedefimiz ilk 50 içerisinde yer almaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa