RİZE (AA) - Bursa'da, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğince 4'üncüsü düzenlenen "Otomotiv Sektörü Tasarım Yarışması"nda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemli Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin birinci olduğu bildirildi.

RTEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, "Otomotiv Sektörü Tasarım Yarışması"nda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemli Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Can Coşkun ve Prof. Dr. Zuhal Oktay Coşkun'un hazırladıkları otomotiv tasarımının, profesyonel kategoride Türkiye birincisi olduğu belirtildi.

Açıklamada, Doç. Dr. Can Coşkun'un şu ifadelerine yer verildi:

"Alınan birinciliğin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ismini tasarım alanında Türkiye'de marka yapmak için atılmış ilk adım oldu. Üniversitenin yerli tasarım ve üretim konusunda Türkiye'deki üniversiteler arasında bir numara olma konusunda büyük hedefleri ve destekleri olmaktadır. Yarışmada alınan Türkiye birinciliği bu inancın boşa çıkarılmadığını göstermektedir. Patent başvurusunu yaptık. Çalışma için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfına destek başvurusunda bulunduk. Cevabın gelmesini bekliyoruz. Vakıftan alınan destekle projenin hayata geçirilmesini planlıyoruz."

Kaynak: aa