RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde, akademik kariyerde yükselme töreni düzenlendi.

Kampüsün kültür salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2014 yılı faaliyetleri kapsamında üniversitenin yardımcı doçent, doçent ve profesörlük kadrosuna 89 öğretim elemanının atandığını belirtti.

Üniversitenin nitelik ve nicelik bakımından önemli bir noktaya geldiğinin altını çizen Karaman, geçtiğimiz yıl 12 öğretim elemanının profesör, 24 öğretim elemanının doçent ve 53 öğretim elemanının da yardımcı doçent unvanı almayı hak kazandığını dile getirdi.

Kuruluşunda 4 fakülteye sahip olan üniversitenin gelinen noktada 13 farklı kampüste 3 enstitü, 12 fakülte, 6 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 9 araştırma ve uygulama merkezi ile hizmet verdiğini vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:

"2006 yılında kurulmuş olan üniversitemiz, akademik yayın ve bilimsel faaliyet açısından da yükselen bir grafik ortaya koymaktadır. Son yıllardaki akademik çalışmalar incelendiğinde üniversitemizin proje, makale, bildiri ve kitap gibi birçok bilimsel faaliyette de her geçen gün başarılarının arttığını görmekteyiz. 2014 yılında bir patent, 2 Avrupa Birliği ve 12 de TÜBİTAK projemiz kabul edildi. Karedeniz Bölgesi'ndeki üniversitelere baktığımızda KTÜ ve OMÜ’den sonra üçüncü sırada gelmekteyiz."

Türkiye'deki üniversiteler arasında önemli bir yere sahip olduklarını da vurgulayan Karaman, şöyle devam etti:

"Üniversitemiz 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında altıncı, devlet üniversiteleri arasında 50. sıradadır. Tüm üniversiteler arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 61. sırada yer almaktadır. Geldiğimiz bu nokta çok önemli olmakla birlikte yeterli değildir. Hep birlikte, el birliği, güç birliği anlayışı içinde daha çok çalışacağız ve daha iyi noktalara geleceğiz."

Konuşmaların ardından, başarılı öğretim üyelerine plaket taktim edildi, akademik kariyerde yükselen öğretim üyelerine ise cubbe giydirildi.

Törene, Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ile akademik personel katıldı.

Kaynak: aa