RİZE (AA) - İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Kasımpaşa Spor Kulübü Başkanı Hasan Hilmi Öksüz tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne çift kabinli arazi aracı hibe edildi.

Üniversitenin Senato Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen araç teslim törenine, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Efe, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kasımpaşa Spor Kulübü Başkanı Hasan Hilmi Öksüz ve Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er katıldı.

Burada konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Vural, rekabet gücünü artırmada son derece önem taşıyan üniversitelere, şehrin tüm dinamiklerinin destek vermesi gerektiğini belirterek, "Rize önemli bürokratlar yetiştiren bir şehir. Atılan bu adım gerek bürokratların kente üniversite kültürünün yerleşmesine katkıda bulunması ve gerekse üniversitemizin altyapısını geliştirmesi açısından son derece önemlidir" dedi.

Demircan ise yöneticilerin görevinin hizmeti çoğaltmak olduğu ifade ederek, "Memleketinin önemli bir değerine katkı sağlıyor olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum. Benim için anlam dolu bir gün oldu. Kalkınmanın yerelden başlar. Rize'nin gelişmesine yönelik her çalışmanın içinde yer almaya hazırız" diye konuştu.

Öksüz de Rize'ye hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, üniversiteye gelecekte de ciddi destek sağlayacaklarına inandıklarını belirtti.

Karşılıklı imzaların atılmasının ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Vural, Demircan ve Öksüz'e plaket takdim edildi.

Kaynak: aa