RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören birinci sınıf öğrencileri için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi.

Üniversitenin Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene, Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yurt dışına hasta gönderen bir ülkeden, kendi vatandaşlarını yurt dışından Türkiye'ye tedavi olmaya geldiği günleri yaşadığını belirterek, "Bunun devam etmesi lazım. Dahada ileri gitmemiz lazım. Komşu ve diğer ülkelerden tedavi olmak için insanların gelmesi için bu ülke cazip hale geldi" dedi.

Türkiye'nin hızla ilerlediğini ifade eden Yazıcı, "Sağlık sektöründe de ilerliyoruz. Sağlık sektörünün her zaman dünyanın en üst sıralarında taşımanın gayreti içerisinde olmamız gerekiyor. Geri düşmememiz gerekiyor. Ülkemizin insanları her şeyin en iyisine layık. Bu topluma her şeyin en güzelini sunmak bizim aslı vazifemizdir" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Karaman ise üniversite yıllarında zorlu bir eğitim süreciyle başlayan doktorluk, sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektiren bir meslek olduğunu belirtti. 

Son yıllarda Türkiye'de sağlık alanında birçok olumlu gelişme olduğunu ifade eden Karaman, şunları söyledi:

"Bundan yirmi yıl önce hayal dahi edemediğimiz şekilde birçok iyi işler yapılmıştır ancak tüm bu olumlu gelişmelere karşın doktorlarımız, sağlık personelimiz ve hastalarımız yönünden bakıldığında ülke olarak henüz istenilen düzeye ulaştığımızı söylemek güçtür. Sağlık hizmetlerinin ülke geneline yaygınlaştırılması çalışmaları ile hastane ve nitelikli personel sayısında önemli artışlar kaydedilmiş. Yurttaşlarımızın ve başta doktorlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen birçok sorunu vardır. Büyük sorumluluk üstlenerek, çalışmalarını yurdun dört bir yanında özveriyle sürdüren tüm sağlık personelimize hak ettikleri yaşam olanaklarının sağlanması, çalışma saatlerinin ve hasta yoğunluğunun azaltılmasına yönelik düzenlemelerin yapılması, sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracak önemli etkenlerdendir."

Tıp Fakültesi'nin 2006 yılında kurulduğunu, bu yıl ikinci mezunlarını vereceğini ifade eden Karaman, şöyle devam etti:

"Tıp Fakültemiz Eğitim Araştırma Hastahanesinde son yıllarda hem teknik donanım anlamında hem de hizmet kalitesi anlamında önemli işler yapılmıştır. Yaklaşık bir ay önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı, hastanemize 20 milyona mal olan bir görüntüleme merkezi kazandırdı. Teknolojinin sınırı ve son noktası olmadığı için hastanemizin teknik donanımı da bitmiş değildir. Hedefimiz sadece ilimiz sınırları içinde değil, bütün bölgeye hatta Kafkasya'ya sağlık hizmetini hızlı, kaliteli ve teknolojik imkanları kullanarak sunmaktır. Eğitim Araştırma Hastanemizde 2014 yılında 900 bin poliklinik hizmeti verilmiştir. Bu rakamlar göstermektedir ki cumartesi ve pazar günleri hariç olmak üzere 2014 yılında her gün hastanemizden ortalama 3 bin 500 kişi sağlık hizmeti almıştır. Birçok alanda bölgenin ve ülkenin önemli referans merkezlerinden birisi durumundayız. Yüzde yüz doluluk oranıyla çalışan hastanemizde 2014 yılında 55 bin cerrahi girişim yapılmıştır. Bunların bin 100 tanesi ülkemizde sadece büyük merkezlerde yapılan A grubu ameliyattır. İl dışına sevk oranı da binde beştir."

Konuşmaların ardından öğrencilere önlükleri giydirildi.

Kaynak: aa