RİZE (AA) - Rize Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine arazi bağışı yapıldığı bildirildi.

Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, mülkiyeti Rize Belediyesine ait Güneysu ilçesindeki 61 bin 320 metrekarelik arazinin bedelsiz olarak üniversiteye devredildiği ifade edildi.

Açıklamada, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75. maddesine istinaden arazinin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğünün asli görev ve hizmetlerine kullanılmak üzere Belediye Meclisi kararıyla devrerildiği belirtilen açıklamada, arazinin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından öğretim görevlileri için lojman ve sosyal amaçlı alan olarak değerlendirileceği, devir işleminin tamamlandığı kaydedildi.

Üniversitenin gelişimi için her türlü katkıya hazır olunduğu vurgulanan açıklamada, Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Şehrimizin eğitim yönünden ilerlemesini, üniversitenin tercih edilirliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla Rize Belediyesi olarak gereken desteği veriyoruz. Bundan sonraki süreçte yapacağımız çalışmalarla da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin geliştirilmesine katkıda bulunacağız. Eğitim bir şehrin temel direğidir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi de bu şehrin gelişimindeki en önemli anahtardır. Şehrin bütün paydaşları daha iyi bir gelecek için üzerimize düşen sorumluluğu bundan sonra da yerine getirmeye gayret edeceğiz."

Kaynak: aa