RİZE (AA) - Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, "Yedi aylık görev süremiz içinde ekip olarak Rize'mizin ve Rize'de yaşayan insanlarımızın ihtiyaç ve sorunlarını sağlam kaynak ve verilerle birebir tespit ettik" dedi.

Kasap, Belediye Encümen Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, çalışmalarını değerlendirdi.

Projelerinin kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere üç gruba ayrıldığını söyleyen Kasap, "Ortaya koymuş olduğumuz yeni bakış açısıyla problemleri daha yakından takip edebilecek ve halkımızın daha kolay bir şekilde bize ulaşmasını sağlayacak bir mekanizma oluşturduk. Var olan 444 50 53 çağrı merkezimizden bize ulaşan talep ve şikayetleri yüzde 90’a varan oranda çözümledik" diye konuştu.

Kasap, düzenli olarak vatandaşlarla bir araya gelip sorunları dinlediklerini belirterek, "Vatandaşlarımız, düzenlemiş olduğumuz halk gününde bizimle birebir sorunlarını paylaşabilmektedir. Başkan yardımcılarım ve teknik ekibimle beraber gelen talepleri değerlendirip sorunlarını çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile birlikte her zaman işbirliği içinde olduklarını aktaran Kasap, şöyle devam etti:

"Rize'nin gelişmesini sağlayacak en önemli araçlardan bir tanesi de üniversitedir. Üniversiteye sadece ekonomik bir kaynak olarak bakmamak lazım. Üniversite, toplumsal anlamda değişimi ve gelişimi sağlayan araçların başında gelmektedir. Üniversiteyle iyi bir işbirliği için yapılacak olan faaliyetlere katkıda bulunuyoruz. Küçük bir kısmı Güneysu Belediyesi’nin büyük bir kısmı da Rize Belediyesi’nin olan arsayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devrederek öğretim görevlilerine lojman yapımı için yer temini sağlayacağız."

Kasap, Rize'de su hatlarının eskidiğini, bunlara yönelik çalışmalar yaptıklarını da söyledi.

"Su ishale hattına paralel yedek bir ishale hattı projesini yapıyoruz" diyen Kasap, şunları kaydetti:

"Bu projenin çalışmaları tamamlanmış durumdadır. Ancak ilgili bakanlıklar arasında projenin nasıl yapılacağına dair ufak pürüzlerin giderilmesi bekleniyor. Bu yedek hat sayesinde oluşabilecek büyük arızalarda yedek su hattımız devreye girecektir. 2016 yılında gerçekleştirilecek olan büyük şebeke tadilatı çalışması ile birlikte su şebekesinin yüzde 90'ını değiştirme projemiz var. Bu yedek su hattımız da yapacak olduğumuz tadilat projemize yedeklendirme vasıtasıyla hizmet edecektir."

Uygulamaya koyulacak olan projelerin hepsinin çalışma aşamasında olduğunu ifade eden Kasap, "Şu anda 10 numara proje olarak ifade ettiğimiz her projenin meclis üyelerinden, kurum içi ve kurum dışından oluşturduğumuz heyetler tarafından çalışmaları devam etmektedir. Bu projelerin yapılış şekillerine yönelik olarak planlamalarımız devam etmektedir" diye konuştu

Kaynak: aa