RİZE (AA) - Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından kentte huzuru ve asayişi sağlamak amacıyla, 200 polisin katıldığı genel asayiş ve trafik uygulaması yapıldı.

Emniyet Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görev yapan polis ekiplerince, yaklaşık 2 saat süren uygulama kapsamında 600 kişinin üst aramasından geçirildiği ve 200 aracın da arandığı ifade edildi. Çeşitli suçlardan aranan 3 kişinin yakalandığı uygulamada, 3 ruhsatsız tabanca da ele geçirildi.

Uygulamaya İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve Asayiş Müdürü Selçuk Aldemir'de katıldı.

Mustafa Özgen adlı vatandaş, AA muhabirine, Rize Emniyet Müdürlüğünün yapmış olduğu uygulamayı olumlu bulduklarını belirterek, "Bu uygulamalar gerekli. Her zaman bu tür uygulamaların yapılmasını istiyoruz. Sıkıntılı bir dönem var, herkes bunu biliyor. Hiç kimse bu uygulamalardan rahatsız olmasın. Rahatsız olanlar bu ülkeyi sevmeyen insanlardır. Biz vatanımızı çok seviyoruz" dedi.

Teoman Eryaşar da "Bu uygulamalar ne kadar sık yapılırsa, biz o kadar rahat ederiz. Bizim için hiç sorun değil. Bu uygulamalardan çok mutlu oluyoruz, huzurluyuz" diye konuştu.

Son yaşanan olayların kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Eryaşar, "Biz bu ülkenin vatansever insanlarıyız. Bu olaylar bizi çok düşündürüyor. Ülkemiz çok güçlü ve çok büyük. Ümit ediyorum ki bu tür olaylardan çok rahat çıkacağız. Eski mutlu ve huzurlu günlerimize döneceğiz. Bu konuda hiç bir sıkıntı yok. Biz çok büyük bir milletiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa