RİZE (AA)  - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 29 Kasım - 06 Aralık 2014 tarihleri arasında Türk kültürünü daha yakından tanıtmak, toplumun çeşitli kesimlerine ulaşmak amacıyla hayata geçirilen 'Damla Projesi' kapsamında, üniversite öğrencisi yerli ve yabancı 45 genç için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesisi’nde tanışma toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Rize Milletvekili Hasan Karal,  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Soba, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, ile Fas, Mısır, Filistin, Suriye, Gambiya, Çin, Uygur, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, İran, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan,  Lübnan, Ürdün, Tunus, Cezayir, Yemen, Türkmenistan, Romanya, Bosna Hersek, Moritanya, Moğolistan ve Bahreyn olmak üzere toplam 25 yabancı ülke vatandaşı olan ve Türkiye'deki üniversitelerin çeşitli bölümlerinde eğitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, burada yaptığı konuşmada, "Gençlik ve Spor Bakanlığının sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Rize’ye ziyaret gerçekleştirip, ülkemizin değişik üniversitelerinde eğitim gören uluslararası öğrencileri üniversitemizde de ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Üniversitelerinde 340 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Karaman, “Bizler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyan bir üniversite olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen siz değerli öğrencilere her zaman kucak açmaktan büyük bir memnuniyet duyarız" dedi.

Rize Milletvekili Hasan Karal ise, uluslararası öğrencilerin Rize’yi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu ziyaretiniz inanıyorum ki üniversitemizin güzelliğine güzellik kattı. İnşallah ülkenize döndüğünüzde ülkemizin güzelliklerini, tarihi zenginliklerini anlatacaksınız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde göstermiş oldukları hassasiyet dolayısıyla misafir öğrencilere teşekkür belgesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin hediyeleri takdim edildi.

Kaynak: aa