RİZE (AA) - Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi kapsamında çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, RENK projesi kapsamında Derepazarı Adem Özdemir Anadolu Lisesi Konferans Salonunda toplantı düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, toplantıya Rize Valisi Ersin Yazıcı, Derepazarı Kaymakamı Adem Can, Kalkandere Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Derepazarı ve Kalkandere İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, daire amirleri,  okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda eğitimcinin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, Vali Yazıcı'nın şu ifadelerine yer verildi:

"Türkiye genelindeki eğitim sıralamasında Rize maalesef beklentilerin gerisinde. Bu durum üzüntü verici. Bu sonuçlardan ötürü eğitim konusunda bir şeyler yapmamız gerektiğini kararlaştırdık. Çalıştaylar yaptık. Yaptığımız çalıştaylarda kararlar aldık ve bunları uygulamaya koyacağız. RENK projesini başlattık. Bu işe gönlümüzü koyduğumuzda çok rahat başarabileceğimiz proje olacak. Sonucunda eğitim sıralamasında Türkiye genelinde ön sıralara gelebileceğimizi göreceğiz."

Kaynak: aa