RİZE (AA) - Rize Belediyesi, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Soba, yaptığı açıklamada, özellikle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yokuşunda tuzlama çalışmaları ve Pilavdağı mevkisinde bulunan diyaliz merkezi yolunun sürekli açık tutulduğunu belirtti.

Kendilerine yoğun kar yağışının şehri etkisi altına alacağı bilgisinin ulaştırıldığını ve gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Soba, "AFAD'dan yoğun kar yağışının geleceği bilgisini aldık. Bu anlamda kriz masası oluşturuldu. Kriz masası oluşturduktan sonra gerekli bütün hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Belediye binamızda ilgili kısım amirleriyle birlikte yol haritamızı belirledik. Dün öğleden sonra devam eden kar yağışına rağmen çalışmalarımızı kesintisiz devam ettirdik" dedi.

Soba, bu tür olağanüstü hallerde önceliklerinin hastane yolları olduğunu kaydederek, "Araştırma Hastanesinde yıllardan beri sıkıntılar yaşanıyordu. Orada sürekli iş makinesi bulundurmak suretiyle sorunu ortadan kaldırdık ve bir problem yaşanmadı. Ufak tefek bir takım asılsız iddialar olmasına rağmen herhangi bir olumsuzluğun olmadığını buradan belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: aa