RİZE (AA)  - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Bilim Üniversitesi Avrupa Florence Nightingale Hastanesi arasında insan gücü, Ar-Ge, bilimsel araştırma ve geliştirme konularında işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversitenin Senato Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün, Üniversitenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Türüt, Şişli Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Dr. Özay Ünal, RTE Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Er ve İstanbul Bilim Üniversitesi Genel Sekreteri İfakat Öztürk katıldı.

Rektör Prof. Dr. Karaman, burada yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen işbirliğinin her iki üniversiteye de büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek, "Tıp Fakültesi kısa sürede bölgede referans merkezi haline geldi. Bu olumlu tabloyu daha ileri boyuta taşımak amacıyla sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi'nin sağlık alanındaki bilgi birikiminden istifade etmek istedik" dedi.

Rektör Prof. Dr. Çitçi ise her iki üniversitenin paydaş üniversite olmasından gurur duyduğunu ifade ederek, bu işbirliği sayesinde hem eğitim hem de sağlık yönünden birçok başarılı çalışmaya imza atılacağına inandıklarını belirtti.

Karaman, Rektör Prof. Dr. Çittçi'ye günün anısına üniversitenin şiltini takdim etti.

Kaynak: aa