RİZE (AA) - Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu ziyaret etti.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türk çay sektörü ile ilgili 2015 yılında yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Rize Ticaret Borsası’nın davetlisi olarak Rize'ye gelen Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya'nın, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ile birlikte Çaykur Genel Müdürü ve Ulusal Çay Konseyi Başkanı İmdat Sütlüoğlu ile görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya'nın ziyarette, "Tük çayınını tanıma, ÇAYKUR’un tesislerini gezme fırsatı buldum. ÇAYKUR’un teknolojisinin bu kadar modern olduğunu, çay işleme ve paketleme kapasitesinin bu kadar yüksek olduğunu tahmin etmiyordum. Paketleme tesisine hayran kaldım Öğrendiğim kadarıyla yenisi ve daha moderni de yapım aşamasındaymış gerçekten hayranlık verici" dediği belirtildi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun ise Rusya’nın gelecekte önemli bir pazar potansiyeline sahip olduğunu vurguladığı belirterek, şu ifadelerine yer verildi:

"Türk çayını dünyada daha tanınır hale getirmek gerekiyor. Dubai’de gerçekleştirdiğimiz Dünya Çay Forumunda bunun için ilk girişimleri başlattık. Dünya Çay Şampiyonası’nın 2015 yılında Türkiye’de yapılması önerisini getirdik. ÇAYKUR, Rize Ticaret Borsası ve Ulusal Çay Konseyi işbirliği ile Şampiyonanın Türkiye’de yapılması için çalışmalara başlama kararı aldık. Çay üreten ülkelerin katılımıyla "Dünya çay demleme Yarışması"nın Rize'de yapılması için mutabakata vardık. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO'nun Hükümetlerarası Çay Grubu Toplantısı'nın da 2015 te Türkiye'de gerçekleştirilmesi için girişimlere başladık."

 

Kaynak: aa