TOKAT (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına ilişkin, "İsrail'in tutum ve davranışı bizi canevimizden vurmaktadır. Üzülüyoruz, kahroluyoruz ama şaşmıyoruz" dedi.

Kamalak, Saadet Partisi İl Başkanlığı'nın 5. olağan genel kuruluna katılmak için geldiği Tokat'ta bir restoranda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını kınayan Kamalak, "İsrail'in tutum ve davranışı bizi canevimizden vurmaktadır. Üzülüyoruz, kahroluyoruz ama şaşmıyoruz. İsrail'in niyetini biz 1896'dan beri biliyoruz. Hep ifsat (kargaşa) kollamaktadır. Zayıf bulduğu noktadan yüklenmektedir. İsrail'e 'dur' diyecek bir güç var mı? Yok. İsrail'in hedefi nedir? Büyük İsrail devleti kurmaktır. Adım adım ilerliyor" diye konuştu.

Kamalak, İsrail'e karşı tedbir almak gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hepiniz üzülüyorsunuz ama üzülmek, dövünmek, saç yolmak, göğsümüzü dövmek işe yaramıyor. Tedbir almak lazım. Şu an İsrail'in etrafı boşaltıldı. Aziz milletimizin desteklediği parti nerede yer aldı? Küresel emperyalizmin yanında. Libya, 40 parçaya bölündü. Kimin işine yaradı? İşte Mescid-i Aksa'ya giden ayakların yolu açılıyor böylece. Suriye ateşin içine atıldı. Suriye can derdinde, biz eleştirdiğimiz için dostlar bize kızıyor. Mevcut iktidar nereyi destekledi? 'Esed gidecek' diyor. Sen 'gidecek' demekle gitmez ki. Netice de kimin işine yaradı? İsrail'in. Mevcut iktidar İhvan'a 'diren' dedi. Sen direndin ama arkadan Amerika vardı o zaman. Peki İhvan'ın karşısında kimler vardı. En donanımlı silahlarla donatılmış ordu ve onunda arkasında Amerika. Dolayısıyla 90 yıllık İhvan, uluslararası terör örgütü ilan edildi. Kimin işine yaradı? İsrail'in. Bugün İsrail'e 'dur' diyecek bir güç var mı? Ağlamakla, sızlamakla hastanın iyileşmesi mümkün olmadığı gibi katillerin, zalimlerin durdurulması da mümkün değil."

 

- "İsrail, güçten anlar"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "Sadece postalları değil, ruhları, zihniyetleri kirli adamlar" sözlerini anımsatan Kamalak, "Evet kanı da kirlidir, ruhu da kirlidir, böbreği de yüreği de kirlidir ama çare... İsrail, güçten anlar. Aslında ehli küffar güçten anlar. Biz güçlenebilmek için ne yapıyoruz, var mı çalışma? D8'lerden, İslam Birliği'nden ne haber? Kardeşler topluluğunu bir araya getirmek gibi bir gayretimiz var mı? Hatta biz onlara hizmet ediyoruz. Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanı kim? Hazırlayanı kim? İsrail. Uygulayıcısı Amerika. Üzülecek çok şey var ama şaşılacak bir şey yok" diye konuştu.

Kamalak, bir basın mensubunun, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmalara yol açıyor" sözleri üzerine, şöyle konuştu:

"Elbette her ülke geliştikçe yeni binalara ihtiyaç olabilir. Türkiye'nin önceliği, kanaatimce 'ak saray' değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan falan Türkiye'nin itibarından bahsediyor. Türkiye'nin itibarı Ermenek'te gömülüdür, Soma'da gömüldü. İtibar binada, sarayda değil, biz onu düşünürüz. Öncelik binada değil, öncelik insanda. Devlet, 4 milyon liralık gariban alacağını ödeyemiyor. Niye? 'Ödenek yok' diyor. Tarihimize baktığımızda biz saraylara ne zaman önem vermişiz, itibar kaybederken, devlet çökerken, Osmanlı yıkılırken. Nasıl olmuş o. Bakıyoruz, devletin ihtişamlı dönemlerinde komutanlar, padişahlar cephede. 6 asırlık dönemde sadece Dolmabahçe Sarayı yapılmış ama yıkıma doğru gidildiğinde üstelik dış borçlarla Dolmabahçe Sarayı yapılmış. Şimdi bakıyoruz, borç 650-700 milyar dolara çıkmış, kamu borcu. Bebekler bile borçlu doğuyor. Biz saraylar yapıyoruz. Hayırlı olsun."

Kaynak: aa