ORDU (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Küresel emperyalizm, ırkçı siyonizm iş başında, el ele vererek ülkeyi bölmenin peşindeler. Ülkeyi korumaktan öte, ülkeye sahip çıkmaktan başka, bu ülkenin onurunu izzetini şerefiyle korumak zorundayız" dedi.

Kamalak, Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Genel Kongresi'nde, Karadeniz Bölgesi'nde vatandaşın geçim kaynağının fındık olduğunu söyledi.

Üreticiye sahip çıkılması için Fındık Borsası'nın Karadeniz'de kurulması gerektiğini belirten Kamalak, "İlk defa kıtlık sebebiyle ürününüz 14-15 liradan satılıyor. Seviniyorsunuz 'fındık para etti' diye. Ama fındığı sizden alanlar kaça satıyor onu, işliyor en az 200 liradan satıyor" diye konuştu.

Kamalak, aynı çalışmanın Ordu'da entegre tesisi kurmak suretiyle fındık için yapılabileceğini ifade etti.

Çözüm projesiyle hareket edenlerin Türkiye'ye sahip çıkamayacağını öne süren Kamalak, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanına, Başbakana sesleniyorum, milletvekillerine, aziz milletime sesleniyorum. Çözüm Projesi derken bunun içinde ne var? Paketten bahsediyorsunuz. Paket olduğuna göre o paketin içinde bir şeyler olması lazım. Aradan 3 yıl gibi zaman geçti, şu çözüm paketinin içinde ne var. Bu milletin sahibi siz değil misiniz, içinde ne var biliyor musunuz? Açılım paketiyle ne yapılmak isteniyor, bileniniz var mı?"

Büyük Ortadoğu Projesi'nin amacının İslam coğrafyasını yeniden bölmek, parçalamak olduğunu ileri süren Kamalak, "Büyük Ortadoğu aslında bir İsrail planıdır. Şu an küresel emperyalizm, ırkçı siyonizm iş başında, el ele vererek ülkeyi bölmenin peşindeler. Ülkeyi korumaktan öte, ülkeye sahip çıkmaktan başka, bu ülkenin onurunu izzetini şerefiyle korumak zorundayız" dedi.

Kaynak: aa