KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, rektörlüğe adaylı olduğunu bildirdi. 

Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, tecrübe, birikim, hiç eksilmeyen heyecanla hizmete sunmak için aday olduğunu söyledi.

Daha adil, güvenilir, tarafsız, öğretim elemanlarının kadro ve özlük sorunlarını bilen ve bunlara çözüm üreten, inovasyona daha fazla önem veren bir anlayışta olacağını ifade eden Gürbüz, şunları kaydetti:

“Toplumsal gelişmelerin öncüsü, dünyadaki değişimlere duyarlı ve açık, öz kaynaklarının değerinin bilincinde, akademik gelişimi destekleyen, bilimsel arenada güçlü ve söz sahibi, önceliklerini ve çözüm yollarını birlikte tartışan, tüm yöneticilerine her an ulaşılabilir, emeğe ve etik değerlere saygılı, çalışma barışına önem veren, sosyal gereksinmelere cevap veren, yaşadığı kent ile barışık bir üniversite için bizi biz yapan her değerimizi güçlendirmeye, sorunlarımızı çözmeye, huzura, güvene el ele, gönül gönüle olmaya var mısınız? Kurumsal kimliğini daha güçlendirmek için, daha adil, liyakate önem veren ve tarafsız bir yönetim oluşturmak için, daha şeffaf ve katılımcı bir üniversite yönetimi oluşturmak için rektörlüğe adayım." 

KBÜ kurucu rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmişti. 

Kaynak: aa