KARABÜK (AA) - Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 455 konutun sahipleri kurayla belirlendi.

Safranbolu Spor Salonu'nda noter huzurunda yapılan kura çekim töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı konuşmada, ilçedeki konut sorununu büyük ölçüde çözdüklerini söyledi.

Öncelikle imar planlarını tamamladıklarını, özel teşebbüsün önünü açtıklarını ifade eden Aksoy, TOKİ çalışmaları ile birlikte inşaat sektörünün tekrar canlandığını belirtti.

İlçeye gelen öğrencilerin boş daireleri doldurması nedeniyle asgari ücretle çalışan vatandaşların çok yüksek kira bedeli ödediğini anlatan Aksoy, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın konut ihtiyacı büyürken alım gücü düşüyordu. Bunu göz önüne alarak TOKİ yetkilileriyle görüştük ve startı verdik. Bu proje 460 konut olarak başlamıştı. 500 konutu aşarsak birde ilköğretim okulu yapacaklarını söylediler. Biz de 506 konuta tamamladık, bunun üzerine 24 derslikli okul kazandırdık. Safranbolu’da engelli hemşehrilerimiz 'bizde daire sahibi olmak istiyoruz' dediler. 455 konutun hak sahipleri kura çekimi sonrasında engelli kardeşlerimize de  46 daireyi teslim edeceğiz. Kirkille mevkisinde 3-4 ay içinde bir konut projesi daha başlatıyoruz. Arazimizi hazırladık ve evraklarımızı ulaştırdık. Şu anda TOKİ programına alındı."

İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk'ün duasının ardından ilk kura çekimini Aksoy ve Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak yaptı.

TOKİ tarafından yapılan 455 konutun sahibi kura çekimiyle belirlendi.

Kaynak: aa