GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, "Sağlık Okur Yazarlığı" kursu organize edilecek.

Gümüşhane Üniversitesinden (GÜ) yapılan açıklamada, sağlık okur yazarlığının, kişinin sağlıkla ilgili etkin ve uygun kararları verebilmesi için sağlık bilgilerini okuma, anlama ve kullanma kabiliyeti olduğu belirtildi.

Üniversite mezunu entelektüel kişinin sağlık konusunda sadece okuma ve anlama değil, sağlıkla ilgili karar verebilmeyi sağlayacak kadar sağlık bilgisine sahip olması gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle GÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından kurs düzenlenecek. Kursta, katılımcılara sağlıkla ilgili temel kavramlar, normal vücut fonksiyonları, tahlil sonuçlarının ne anlama geldiği, sağlık dili, sağlıklı ve başarılı çocuk yetiştirmenin yolları gibi konularda bilgi aktarılacak. Ayrıca, kendi vücudunu kullanma kılavuzu, ülkemizin sağlık sistemi, mutlu ve huzurlu olma yolları, uzun ve sağlıklı yaşamın şifreleri konuları da ele alınacak. 8 saat sürecek kursa katılım ücreti 100 liradır. Katılımcılara 'Sağlık Okur Yazarlığı' adlı kitap hediye edilecek. Kursa katılmak isteyenler, Sağlık Yüksekokulu'na müracaat edebilirler."

Kaynak: aa