SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Çiftlik Caddesi Eminönü Çarşısı gibi olabilir" dedi.

Yılmaz, Çiftlik Caddesi'nde incelemelerde bulundu. Burada vatandaşlarla sohbet eden Yılmaz, esnafın da özverisi ve gayretleri ile Çiftlik Caddesi'nin Eminönü Çarşısı gibi olabileceğini söyledi.

Samsun'un en hareketli caddesi olan Çiftlik Caddesi'nde projenin tam manasıyla tamamlanmadığını belirten Yılmaz, binaların caddeye bakan dış cephelerinin giydirilmesi ve iş yerlerinin estetik bir şekle büründürülmesi sürecinin ise devam ettiğini ifade etti. 

Çiftlik Caddesi AVM Projesi'nin şehrin modern ve estetik değerini yükselten bir proje olduğuna değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu cadde, Samsunluların ve Çiftlik esnafının malıdır. Burası Türkiye'nin her yerinden gelinip gezilecek, alışveriş yapılacak yeri haline gelecek. İstanbul Eminönü çarşısı çevresindeki alışveriş konsepti gibi bir yer olacak. Bunun için de esnaflarımızın azıcık katkı vermeleri gerekiyor. Buranın peyzajı için Yalova'dan tırlarla güzel ağaçlar getirttik. Bunları şık saksılar içinde cadde mobilyalarının çevresine koyduk. Üzülerek söylüyorum ki bu ağaçlara zarar veriyorlar. İzmarit atıp plastik şeyler bağlıyorlar. Esnaflarımız bunları yapanlara müsaade etmesinler, sahip çıksınlar. Seyyar satıcılara dönük zabıtalarımıza katkı versinler. Burayı temiz kullanma konusunda hassasiyet göstersinler ve düzen konusunda üzerine düşeni yapsınlar. En azından yapmaya çalışsınlar, yetişemedikleri oranda biz belediye olarak devreye gireriz. Sahiplenmeyle ilgili kendilerinden gayret bekliyoruz."

Kaynak: aa