SAMSUN (AA) - Samsun İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı, Vali İbrahim Şahin başkanlığında yapıldı.

Bafra Öğretmenevi Akşam Sanat Okulu'nda yapılan toplantıya, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Girgin, Samsun'da 2014 - 2015 yılları arasında okullaşmada son yılların en yüksek oranlarına ulaştıklarını ifade ederek, "Tüm okullaşma oranlarında önemli gelişmeler sağladık. Ancak bu ilimizin her eğitim - öğretim kademesinde yüzde yüz okullaşma hedefine ulaşma yönündeki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor, buna ilkokul ve ortaokullarda ulaştık, liselerde ise yüzde 84 gibi bir orandayız. Bunları da inşallah daha yukarıya taşımak durumundayız” dedi.

Vali Şahin, 2015 - 2016 eğitim- öğretim döneminde kendilerine hedef koyduklarını belirterek şunları kaydetti:

"2015 - 2016 eğitim - öğretim döneminde, özellikle Samsun ilimizin en az sorunla eğitim - öğretime başlaması ile ilgili neler yapılacağı konusunu tartışacağız. Sorunsuz demiyorum, bir yerde hareket varsa, bir yerde insan yaşıyorsa orada muhakkak bir takım sorunlar ve problemler olur ama biz onları azaltarak aşağı çekeceğiz ve Samsun Türkiye’de eğitim - öğretimi en iyi iller arasına girecek. Bununla ilgili biz kendimize bir hedef koyduk. 'Üç yıl içerisinde Samsun en iyi ilk 10 arasına girsin' gibi bir hedef koymuştuk. Tabi bu geçekleştirilmesi kolay bir hedef değil, bunun ben de ve milli eğitim camiası da farkında. Ama bizler olabildiğince emek vereceğiz, çünkü 10-15 yıl geriye dönerseniz Samsun Türkiye’de en iyi iller arasında, eğitim gören, eğitim veren ilk 10’daydı. Onun için bizlerin de böyle bir hedefi var, ama en kötü hedefimiz 16, biliyorsunuz Samsun Türkiye’de nüfus kriteri ile 16. en fazla nüfusu barından ildir.  Dolayısıyla bizimd e eğitim-öğretimdeki en kötü durumumuz 16 olması gerekiyordu,  ama dediğim gibi biz hedefimizi 10 olarak koyduk."

Mülteci çocuklarına Türkçe öğreterek, topluma kazandıracaklarını söyleyen Vali Şahin, "Misafir diye tabir ettiğimiz Suriye’den ve Irak’tan gelen göçmenlerin çocukları ayrıca mülteci statüsünde olup da yine Samsun'da ikamet eden yabancı diyebileceğimiz toplam 5 bin civarında fert var.  Bunların da çocukların var, o çocukların eğitimi, rehabilitasyonu, Türkçe öğrenmesi ve topluma kazandırılmasıdır. Bunların dışında benim üzerinde durduğun diğer bir konu, taşımalı eğitimde çocukların taşınması. Çünkü bu yavrularımızı, evlerinden okula, okuldan evlerine servis ederken, bazen trafik kazası oluyor, bazen çocuklarımızı olur, olmaz yerlerde bırakıyorlar, ya suda boğuluyorlar,  ya da çocuklarımız hastalanıp üşüyorlar. Bunlar ile ilgili çok sıkı tedbir alacağız hem de ilçe milli eğitim müdürlerimizi, il milli eğitim müdürlerimizi ve yardımcılarını bu konuda olabildiğince dikkatli davranmaları konusunda uyaracağız” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

 

Kaynak: aa