SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Şehrimizde mutlaka iki tane tatil köyümüzün olması lazım" dedi.

Yılmaz, Ayvacık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Burada konuşan Yılmaz, Samsun'a hem sağlık ve hem de genel turizme büyük katkı ve avantaj sağlayacak tatil köyü kurmayı düşündüklerini söyledi.

Şehrin mutlaka iki tatil köyünün olması gerektiğini belirten Yılmaz, şunları dile getirdi:

"İnsanlar gelip de hem tatillerini yapabilir hem de sağlık imkanlarından ve kaliteli alt yapımızdan istifade edebilirler. Turistler 5 yıldızlı otellerde kalmak yerine tatil köyünde kalıp sağlık turizminden yararlanmayı tercih ederler. Şehrimizde tatil köyü olmaması, büyük bir eksikliğimizdir. Ayvacık'ta bir tatil köyü yapma yönünde ciddi hazırlıklarımız var. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve hazırlıklarımız sürüyor. Bu tatil köyünü gerekirse biz yapacağız. İşletmesini ihale ile devredeceğiz. Belki işletmesini sağlıkçılarımızın kuracağı bir ortaklığa bırakabiliriz. Bunu önemli bir ihtiyacımız olarak görüyorum. Bu eksiğimizi gidermemiz lazım. Tatil köyü ile ilgili yer belirleme, proje hazırlama, bunların bakanlık ile münasebetleri, bu alanın turizm alanı ilan edilmesi konusunda önemli mesafeler kat ettik. Bu alanın ilanı gerçekleştikten sonra orayı istimlak edeceğiz. 1.5 senede 50 bungalov evli tatil köyünü inşa edeceğiz"

Kaynak: aa