SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da yeni eğitim ve öğretim yılıyla ilgili hazırlıklarını tamamladığı, yurtların kapasitesinin 10 bin 188'e yükseltildiği bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda eğitim ve öğretim alanında yapılan yatırımlar sonucunda eğitim kenti haline gelen Samsun’da KYK yurt sayısının göreve geldiği son iki yıl içinde yüzde 75 artışla 14'e ulaştığını açıkladı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun etkin çalışmaları neticesinde diğer illerde olduğu gibi Samsun'da da yurt sayısı ve öğrenci kapasitesindeki rekor artışın, öğrenciye verilen değeri en güzel şekliyle gözler önüne serildiğini vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Samsun’un yurt konusunda ne kadar büyük bir yol kat ettiğini görmek bizler için büyük mutluluk. Tabi bunlarla yetinmeyeceğiz. Samsun'un Türkiye’de üniversite eğitiminin merkezlerinden biri olması yolunda gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Samsun’da okuyan öğrenci kardeşlerimizin Türkiye’nin aydınlık geleceğine hazırlandıkları bu güzel yolculuklarında her zaman yanlarında olacağız. İş, sadece yurt inşası yaparak bitmiyor. Bunun bilincindeyiz. Yurtlarda kalan öğrencilerimizin kaliteli bir yaşam sürmesi için gereken her türlü sosyal ve eğitim aktivitelerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz."

Samsun’da bulunan yurt sayısının 3'ten bugün itibarıyla 14’e yükseldiği, yatak kapasitesinin de 10 bin 188 olduğu bildirildi.

Kaynak: aa