SAMSUN (AA) - Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli göğüs cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Kamil Furtun'un (56) ölümüne ilişkin şüpheli İsmail Koyun hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, şüpheli hakkında müebbet hapis istendi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 29 Mayıs 2015'te hastaneye gelen şüphelinin idare koridorunda bir süre bekledikten sonra doktor Furtun'a yaklaşarak iki metre mesafeden tabancayla ateş ettiği anlatıldı.

Şüphelinin, yere düşen Furtun'a 4 el daha ateş ederek olay yerinden kaçtığı belirtilen iddianamede, saldırıda ağır yaralanan Furtun'un yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadığı kaydedildi.

İddianamede, olaydan bir gün önceki güvenlik kamera görüntüleri incelendiğinde şüphelinin hastaneye gelerek Furtun'a muayene olduğuna yer verilerek, söz konusu kamera görüntülerinde bu sırada olağan dışı bir şeyin görülmediği belirtildi.

Tanık beyanlarına da yer verilen iddianamede, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli Yıldız Pekşen, olay günü işi gereği hastanede bulunduğunu anlatarak, olayın yaşandığı koridorda şüphelinin elinde bir silah gördüğünü ifade etti.

Şüphelinin tabancayı kendilerine doğrulması üzerine maktul Kamil Furtun'un, kendisine "abla ben hallederim" diyerek şüpheliye doğru yöneldiğini aktaran Pekşen, zanlının da bu sırada Furtun'a ateş ettiğini bildirdi.

Elde edilen deliller neticesinde şüpheli İsmail Koyun'un TCK'nın "kasten öldürme" suçunu düzenleyen 81/1 maddesi uyarınca müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, ayrıca zanlının ateşli silahlar kanununa muhalefet suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame kapsamında şüphelinin, 18 Eylül'de hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli göğüs cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Kamil Furtun, hastanede İsmail Koyun tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, Furtun, aynı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak: aa