SAMSUN (AA) - Samsun'da Genç Memur-Sen üyeleri, üniversitelerdeki şiddeti kitap okuma eylemiyle protesto etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Yerleşkesindeki Üniversite Camisi'nde cuma namazı öncesi toplanan sendika üyeleri, ellerindeki kitapları okuyarak "sessiz" eylem  yaptı.

Genç Memur-Sen Samsun Üniversite Komisyonu Başkanı Ulukan Abacı,  yaptığı açıklamada, üniversitelerin ilim ve irfan yuvaları olduğunu, söz söylemek yerine gürültü çıkarmayı tercih edenleri sessizce kitap okuyarak protesto ettiklerini söyledi.

Türkiye'yi kaos eylemleriyle istikrarsızlaştırmak ve kardeşlik iklimini bozarak siyasi çıkar sağlamaya çalışanlara karşı böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini belirten Abacı, şöyle konuştu:

"Söz söylemek yerine gürültü çıkarmayı tercih edenlere, ilmin birleştiriciliğini ve irfanın aydınlık iklimini idrak edemeyenlere karşı buradayız. Şiddeti bir yöntem, kavgayı çıkar yol zannedenlere karşı üniversitelerimizin ilim ve irfan yuvaları olduğunu, farklılıklarımızın zenginlik ve ülkemiz için manevi bir sermaye olduğunu hatırlatmak için buradayız. Ülkemiz seçim öncesinde karanlık kişiler tarafından provokasyonlarla kaosa sürüklenmeye çalışılıyor. Tüm siyasi provokasyonlara, sosyal manipülasyonlara rağmen sağduyu ve soğukkanlılığımızı muhafaza etmekte kararlı olduğumuzu göstermek için buradayız."

Üniversite gençliğinin içine çekilmek istendiği tuzağa karşı olanların yanında bulunduklarını ifade eden Abacı, eski Türkiye özlemi duyanlara fırsat vermeyeceklerini vurguladı.

Kaynak: aa