SAMSUN (AA) - Samsun'da terör olaylarına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelerek, İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi'nde, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diye", "Vatan sana canım feda" sloganları eşliğinde Lise Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Gruba katılan Samsunspor Taraftarlar Derneği üyeleri de zaman zaman marşlar söyleyerek, terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirdi.

Grup adına açıklama yapan Ender Atik, son günlerde artarak devam eden terör olaylarını protesto etmek, şehitlere dua etmek ve güvenlik güçlerinin her zaman yanında olduklarını, omuz omuza çatışmak için hazır olduklarını göstermek adına toplandıklarını belirterek, "Ne yazık ki son iki aydır onlarca şehit verdik. Onlarca eve ateş düştü. Geride ise gözü yaşlı analar, bacılar, kardeşler kaldı. Peki biz ne yaptık? Bilgisayar başından gelen şehit haberlerini takip ettik. Sosyal medyanın esiri olduk, uyutulduk, unutturulduk. Artık haykırma zamanı. Tepkimizi sosyal medya hesaplarımızdan değil, meydanlardan haykırmak istedik" diye konuştu.

Gruptakiler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Kaynak: aa