ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kentte üniversite sanayi işbirliğine olan talebin her geçen gün daha da arttığını ifade ederek, sanayici ve işadamlarını üniversitelerinin lisansüstü programlarına katılmaya davet etti.

Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal'a gerçekleştirdiği ziyarette üniversite ile sanayinin işbirliğine vurgu yaptı.

Üniversitelerinin 2015-2016 yılı güz döneminde Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerine 381 öğrenci alınacağını duyuran Alkan, sanayicileri ve işadamlarını kariyerlerini, mesleki bilgi ve tecrübelerini geliştirmek, üniversitenin sahip olduğu büyük bilgi birikimini paylaşmak üzere üniversitelerinin lisansüstü programlarına beklediğini ifade etti.

Enstitülere lisansüstü eğitimi için başvuruların 10-14 Ağustos'ta yapılacağını kaydeden Alkan, "İlimizde yer alan sanayicilerimiz ile işadamlarımızın iş yaşamlarında karşılaştıkları sorunları veya ihtiyaçlarını TSO bünyesinde daha önce oluşturulan Koordinasyon Birimi aracılığıyla üniversitemize iletmeleri halinde, bu konularla ilgili çözüm arayışlarında bulunacağız. Ayrıca çözüm ortağı olmaya çalışacağız. Hatta lisansüstü tez konularının bunlardan belirlenerek konunun üniversite sanayi işbirliği konsepti içerisinde değerlendirebileceğiz" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Çetin Başaranhıncal da üniversite sanayi işbirliğinin emin adımlarla ilerlediğini ve bugüne kadar yapılan bütün projelerde de başarıya ulaştıklarını dile getirdi.

Kaynak: aa