TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli doktor Muhammet Rabi Shehkalaf, Tokat'ın Turhal ilçesinde hamamda çalışıp aldığı bahşişlerle ve ayakkabı boyayarak geçimini sağlıyor.

Turhal'da kiraladığı evde eşiyle yaşayan 27 yaşındaki doktor Shehkalaf, ilçe merkezindeki bir hamamda yaklaşık 3 aydır çalışarak ekmek parası kazanıyor.

Müşterilere girişte peştamal veren Shehkalaf, hamamda yıkanıp çıkanları havluyla kuruluyor. Bu işler karşılığında bahşiş alan Shehkalaf, müşterilerin ayakkabısını da boyayarak geçimini sağlıyor.

Shehkalaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaştan kaçarak 4 ay önce Halep'ten Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Önce Gaziantep'e, oradan da Tokat'ın Turhal ilçesine geldim" dedi.

Türkiye'nin Suriyelilere kucak açtığını ifade eden Shehkalaf, Türkiye'nin çok güzel ve huzurlu bir ülke olduğunu söyledi.

Branşı iç hastalıkları olan doktor Muhammet Rabi Shehkalaf, "Bir gün, hamamın sahibi Osman ağabeyle tanıştım. O da bana 'bir sıkıntın olursa beni ara' dedi. Ben de birkaç gün sonra aradım, böylece işe başladım. Burada müşterilerin verdiği bahşişle geçiniyorum. Günlük kazancım 30-35 lira arasında değişiyor. 3 aydan beri burada çalışıyorum. Bir de müşterilerin ayakkabılarını boyuyorum" diye konuştu.

Hamam personeli de Shehkalaf'ın çok iyi çalıştığını, dil konusunda zorluk yaşamadıklarını belirtti.

Kaynak: aa