GİRESUN (AA) - Görele’de bir kişi şehit dedesinin mezarına büyük Türk bayrağı dikti.

AA muhabirine, Almanya'da 45 yıl kaldıktan sonra memleketine döndüğünü anlatan Ali Aydın (66),  1915 yılında Erzurum Garp Cephesi’nde şehit düşen dedesinin Sayfiye Mahallesi’nin 450 rakımlı Daylı yokuşu mevkisinde mezarının bulunduğunu belirtti.

Türkiye'ye dönünce dedesinin mezarına Türk bayrağı dikmeye karar verdiğini ve bunu gerçekleştirdiğini söyleyen Aydın, "1915 yılında Erzurum’un Garp Cephesi’nde şehit düşen büyükbabamın acısı hala içimizde taptaze yaşamaktadır. Bizler de içimizde yaşattığımız büyükbabamın anısına 12 metrekarelik Türk bayrağı diktik. Amacımız günün birinde biz göçtükten sonra da bayrağımızın burada ilelebet dalgalanmasıdır. Türk denen her Türkün bu vatana, millete, bayrağa, sancağa, camiye, ezana sahip çıkması gerekmektedir” dedi.

Vatanın kolay kazanılmadığını vurgulayan Aydın, şunları dile getirdi:

"Bunun bilincinde olunmalı, bunun bilincinde hareket edilmelidir. Bu vatan, bayrak, toprak için kayıtsız, şartsız canları pahasına savaşan atalarımızı, dedelerimizi unutmamalıyız. Biz buraya bu bayrağı dikerek, gençlerimize gerekli mesajı gönderdiğimize inanıyorum. Bize bu imkanı sağlayan başta Belediye Başkanımız Tolga Erener olmak üzere mahalle muhtarımız Mehmet Haluk Öner’e ve değerli dostlarıma teşekkürler ederim."

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise bu önemli düşüncesinden dolayı Ali Aydın’a teşekkür ederek, "Aydın bu davranışı ile herkese önemli dersler verdi" diye konuştu.

 

Kaynak: aa