GÜMÜŞHANE (AA) - İstanbul'da Gazi Mahallesi'ndeki terör örgütü operasyonunda şehit edilen polis memuru Muhammet Fatih Sivri için Gümüşhane'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karaer Mahallesi'ndeki Kemaliye Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazına, MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları Şenol Turan ve İsmail Özkan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kazım Gül, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Ercan Aksu, namaz öncesi yaptığı konuşmada, Türk milletini adeta tuğlalar gibi birbirine bağlayan çeşitli değerleri bulunduğunu belirterek, "Bunlar bayrak, ezan, Kur'an, vatan gibi değerlerdir. Bunlar bizi birbirimize bağlamaktadır. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Irkı, rengi, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun, ay yıldızlı bayrağın altında yaşayan herkes bu vatanın evladıdır ve birinci sınıf vatandaştır" dedi.

Aksu, kardeşliği zedeleyecek, birlik ve beraberliği, dirlik ve düzeni bozacak hiçbir şeye fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Vazifesini ifa ederken şehit olan hemşehrimiz Muhammet Fatih Sivri şehidimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyorum" diye konuştu.

Kemaliye Camisi İmam Hatibi Sıddık Güler'in kıldırdığı namaz, dua edilmesinin ardından sona erdi.

 
Kaynak: aa