SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın isminin Samsun'da parka verileceğini söyledi.

Yılmaz, Belediye Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen il danışma meclisi toplantısında savcı Mehmet Selim Kiraz'ın acısını yüreğinde yaşadığını belirterek, şehit savcının ailesine sabır diledi. 

Ülkenin istikrarını istemeyenlerin yaptığı saldırıyı kınadıklarını dile getiren Yılmaz, "Biz bu saldırıyı öğrendikten sonra arkadaşlarımızla toplandık. Savcımız Mehmet Selim Kiraz adına, Atakum ilçesinde yeni düzenleyeceğimiz parka Savcımızın adını vermeyi kararlaştırdık" dedi. 

Türkiye'yi çok önemli bir seçim sürecinin beklediğini ifade eden Yılmaz, "7 Haziran seçimleri çok önemli. İstikrar ve gelecek için önemli. İnşallah seçimlerden sonra oluşacak parlamentoda ülkemizin geleceğini belirleyecek" diye konuştu. 

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ise  görevi başındayken teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi. 

"AK Parti milletin vicdanından çıkmış, ülkemize, milletimize hizmet etmek için doğmuş bir parti" diyen Göksel, şunları kaydetti:

 "AK Parti kurulduğu günden itibaren Türkiye'yi daha iyi bir noktaya taşımak ve itibarını arttırmak için mücadele vermektedir. Bu mücadelenin sonucunda bugün görüyoruz ki artık siyasi ve ekonomik istikrarı olan, uluslararası itibarı artan bir Türkiye var. Bunların gerçekleşmesinde en büyük pay, hiç bıkmadan usanmadan bu çalışmaları disiplin ve plan içinde yürüten teşkilatlarımızındır. Aziz milletimizden aldığımız yetkiyle, ülkemize büyük eserler, büyük hizmetler kazandırdık. Allah'a hamd olsun, ülkemiz ve ilimiz 12 yıl içinde çok önemli mesafeler kat etti." 

Kaynak: aa