SAMSUN (AA) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü işbirliğiyle, "6552 Sayılı Kanun Kapsamında Bulunan Borçların Yeniden Yapılandırılması" konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantı Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Merkezinde yapıldı.

Toplantıda konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primlei Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, 6552 sayılı kanun ile Sosyal Güvenlik mevzuatı kapsamında kadın sigortalılardan, yurt dışında çalışan vatandaşlara ve ev hizmetlerinde çalışanlara kadar birçok konuda yeni düzenlemeler getirildiğini aktardı. 

Bu düzenlemelerin başında ise SGK'nın bazı alacaklarının yeniden yapılandırılarak peşin veya taksitler halinde ödenmesine imkan sağlanmasının yer aldığını kaydeden Yılmaz, "Bu anlamda 5510 sayılı kanunun 4. maddesi kapsamındaki sigortalılarımızın sigorta prim borçları, Genel Sağlık Sigortası borçları, sosyal güvenlik destek primleri, 5434 sayılı kanun kapsamındaki kesenekler ve idari para cezaları ile bu borçlara bağlı gecikme cezaları, gecikme zammı ve kanuni faiz alacakları, yeniden yapılandırma kapsamına giren kurumumuz alacaklarını oluşturmaktadır" dedi.

Yılmaz, ayrıca yapılandırmadan faydalanacak olan sigortalı ve işverenlerin, yapılandırma kapsamındaki borçları için en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar SGK birimlerine başvurması gerektiğini bildirdi.

 

Kaynak: aa