RİZE (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan "SGK primleri adaşına yazıldı" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

SGK İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 18 Aralık'ta yayımlanan haberlerde, Fındıklı ilçesinde yaşayan kurum sigortalısı Ali Yılmaz'ın, İlçe Belediye Gazinosunda 21 Temmuz 1977-31 Aralık 1981 yılları arasındaki hizmet döneminin, aynı adı taşıyan bir başka sigortalıya mal edildiği ve bu yanlışlığın mahkeme kararıyla düzeltildiğinden bahsedildiği ifade edildi.

Haberin somut gerçekliğinin izahtan mahrum olduğu belirtilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Haberin kaynak kişisi konumundaki Ali Yılmaz adlı sigortalımızın, Fındıklı Belediye Gazinosunda geçen 21 Temmuz 1977-31 Aralık 1981 arasındaki hizmetlerinin bordroyla sabit  olmaması nedeniyle iş bu hizmetleri kendisine mal edilemeyince sigortalı 2005 yılında hizmet tespit davası açmış, bu dava uzun bir süreçten sonra sonuçlanmış ve Rize İş Mahkemesince verilen karar 17 Aralık 2014'te kesinleşmiştir. Sigortalı aynı gün kararı dilekçe ekinde müdürlüğümüze sunmuştur. Dilekçe ekindeki karar hukuk servisince teyit edildikten sonra hizmet işlemleri yönünden gereği yapılacaktır. Sigortalının emeklilikle ilgili tahsis işlemleri Rize İl Müdürlüğünce değil, İstanbul İhtiyarlık Sigorta İl Müdürlüğünce yapılmıştır. Sigortalıya 15 Ağustos 2008'de anılan İl Müdürlüğünce yaşlılık aylığı bağlandığından hizmetleri sisteme işlendikten sonra ikinci karar işlemleri için il müdürlüğüne bilgi sunulacaktır."

Ali Yılmaz'ın hizmetlerinin mal edildiği söylenen aynı adı taşıyan Kalkandere nüfusuna kayıtlı Ali Yılmaz'ın dosyasında yapılan inceleme sonucu kendisine hiçbir hizmet mal edilen durumunun söz konusu olmadığı kaydedilen açıklamada, "İş bu sigortalımızın emekliliğine esas olan hizmetlerinin Rize Belediyesinde ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde geçtiği, bir başkasının hizmetlerinin kendisine mal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı anlaşılmıştır. Haberi yapan ilgili basın birimlerinin böyle bir haberi yapmadan önce haberin doğruluğunu kaynağından temin ve teyit etmesini dilerdik. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: aa