ZONGULDAK (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun"un yürürlüğe girmesinin ardından borç yapılandırma işlemleri başvurularının başladığını bildirdi. 

Acar, yaptığı yazılı açıklamada, yürürlüğe giren kanunla birlikte 5510 sayılı kanunda öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilmemesi nedeniyle 30 Nisan'a kadar işlenen fiillere ilişkin idari para cezası borçları ve tüm bunlara ilişkin gecikme zammı, gecikme faizleri  ile kanuni faizlerin yeniden yapılandırma kapsamına girdiğini belirtti. 

Genel sağlık sigortası prim borçlularının başvuru süresinin 7 ay olduğunu vurgulayan Acar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son başvuru tarihi 30 Nisan 2015'dir. Diğer tüm borçlularımız için 3 ay içerisinde kuruma başvurulması gerekmekte. Son başvuru tarihi 31 Aralık'tır. Her bir borç türü için başvuru formu örneği il müdürlüğümüz ve merkez müdürlüklerimizde mevcuttur. Ayrıca başvuru formuna kurumumuzun www.sgk.gov.tr sayfasından temin edilebilir. Borçlularımızın yapılandırma kapsamına giren borçlarını peşin veya ikişer aylık süreler itibariyle 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödemesi mümkündür. Borçlularımızın başvuru formunda bulunan taksit sürelerinden birini tercih etmeleri gerekmektedir."

Kaynak: aa