ÇORUM (AA) - KEMAL KARADAĞ - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sigortalı çalışmanın önemine dikati çekmek amacıyla televizyon dizilerindeki senaryolarda bu konunun işlenmesini sağlayarak, vatandaşlara mesaj verecek.

SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kayıtlı istihdamı artırmak, kayıt dışı istihdam oranlarını düşürmek amacıyla "Kayıtlı İstihdamın Teşviki" Projesini yürüttüklerini söyledi.

AB destekli projenin ikinci basamağında yer alan çalışmalarda, çizgi kahramanla çocuklara ulaşmaya devam edeceklerini dile getiren Açıkgöz, yetişkinlere de izlenme oranları yüksek olan televizyon dizileri aracılığıyla bilgi vermeyi hedeflediklerini ifade etti.

-SGK'nın çizgi kahramanı "KİT" yeni maceralara atılıyor

Projenin birinci aşamasında çocuklarda sosyal güvenlik bilinci oluşturmak amacıyla projenin kısaltması olan "KİT" adlı bir çizgi kahraman oluşturduklarını vurgulayan Açıkgöz, bu çizgi kahramanın sosyal güvenlik alanında mesajlar verdiği maceralarından oluşan hikaye kitapları ve çizgi filmler ürettiklerini söyledi.

"KİT"in yeni maceralara hazırlandığını ve yeni çizgi filmlerle çocuklarla buluşmaya devam edeceklerini anlatan Açıkgöz, "Projemizin birinci basamağında ismini 'Kayıtlı İstihdamın Teşviki'nden esinlenerek 'KİT' adında çizgi kahraman oluşturuldu. 'KİT' ile ilgili hikaye kitapları ve çizgi filmleri yapıldı. Kitaplar, ilkokullarda dağıtılırken, çizgi filmlerde ulusal, yerel televizyonlarla çocuk kanallarında yayınladı. Projemizin ikinci basamağında da aynı şekilde bu karaktere yeni hikayeler üreteceğiz, yeni hikayelere yeni çizgi filmler yapılacak ve bu çizgi filmler artırılarak devam ettirilecek" diye konuştu.

Açıkgöz, buradaki hedef kitlenin çocuklar olduğunu dile getirerek, çocukların sosyal güvenlik alanında bilgi ve bilince sahip olması için çizgi filmlerle çocuk hikayelerinin önemine vurgu yaptı.

"KİT"in yeni maceralarda da kayıtlı istihdamı anlatmayı sürdüreceğini ifade eden Açıkgöz, çizgi kahramanın yeni çizgi filmlerinin yine ulusal, yerel televizyonların yanı sıra çocuk kanallarında da yayınlanması için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

-Sigortalı çalışmanın önemi dizi senoryalarına giriyor

Çocukların yanı sıra yetişkinlere ulaşmak için de televizyon dizilerine yöneldiklerine dikkati çeken Açıkgöz, sosyal güvenliği işleyen bilgilerin, geçen dönemlerde dizi setlerine girerek oyuncuların repliklerinde yer aldığını söyledi.

Kurum olarak dizi senaryolarında kayıtlı istihdamın teşviki ve sigortalı çalışmanın önemini anlatan mesajlar için dizi senaristleri ve yapımcılarıyla görüşmeler yapılacağını belirten Açıkgöz, şunları kaydetti:

"Sosyal güvenlik bilincini oluşturmak için bütün kanalları ve medyayı iyi kullanmak gerekiyor. Biz daha önceki yıllarda özellikle dizi senaristleriyle toplantılar yaptık. Dizi senaryolarına bizim sosyal güvelikle ilgili bazı bilgilerin konulmasına ilişkin toplantılar sonucunda bir takım gelişmeler de oldu. Türkiye'de çokça izlenen dizilerin içerisinde bu sosyal güvenliği işleyen bölümler oluşturuldu ve izlendi. Özellikle diziler çok izlendiği için dizi yapımcıları ve dizi senaristleriyle görüşmelerimiz devam edecek. Burada da sigortalı çalışmanın öneminden bahseden, kayıtlı istihdamı anlatan bilgilerin ve diyalogların senaryolara konulmasını isteyeceğiz. Dizilerin içerisinde bu konulara değinilmesi sağlanarak, hedef kitlelere ulaşmayı amaçlıyoruz."

Kaynak: aa