SİNOP (AA) - Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop'un geleceğinin turizmde olduğunu söyledi.

Valilik salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Çetinkaya, Sinop'un bugüne kadar ulaşım koşullarının elverişsiz olması nedeniyle fark edilememiş bir tatil kenti olduğunu belirtti.

"Sinop, son yıllarda ulaşımda yapılmış olan yatırımların doğal bir sonucu olarak birden turizm ili haline gelmiştir" diyen Çetinkaya, şunları dile getirdi:

"Sinop'un geleceği turizmdir. Çevre illerden gelen ziyaretçi sayısının artması ilimizdeki turizm faaliyetlerinde profesyonelleşme ihtiyacını da doğurmuştur. İlimiz şu anda kendi nüfusunun 5 katı oranında misafiri konuk etmekte. İlimizdeki bu turizm hareketini doğru yönlendirebilmek ve alana yayabilmek için sahip olduğumuz turizm altyapısını geliştirmek birinci önceliğimiz ve ilimize karşı sorumluluğumuz. İlimizde yavaş yavaş oluşmakta olan turizm sektörünün sürekliliği oldukça önemli. Bu nedenle, turistlere halen yoğun ziyaretçi aldığımız yaz aylarının dışında da Sinop'a gelmeleri için çeşitli ve farklı sebepleri olduğunu anlatabilmemiz gerekiyor. İlimizin tanıtım afişleri, broşür, kitapçıklar ve gezi haritalarımızın güncellenmesi ilerleyen günlerde katılacak olduğumuz İzmir, İstanbul, Dubai, Berlin gibi fuarlarda şehrimizin doğru tanıtılmasını sağlayacak olması nedeniyle oldukça önemli."

Kaynak: aa