SİNOP (AA) - Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'in, Çevresel Kıyı Bölgeleri Konferansı (CPMR) Politik Bürosu'nda Türkiye'yi temsil edeceği bildirildi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli, yaptığı açıklamada, İsveç'in Umea kentinde gerçekleştirilen Çevresel Kıyı Bölgeleri Konferansı Genel Kurulu'na Sinop'u temsilen katıldığını belirtti.

CPMR'nin Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu 'İşbirliği Çalışma Grubu'nu yönettiğini ve çalışma grubunun 2014-2015 yılı programı hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiğini ifade eden Alevli, "Genel kurulda her ülkeden üst düzey bir temsilcinin seçilmesiyle oluşturulan CPMR Politik Bürosu'nun yeni üyeleri de belirlendi. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, CPMR Politik Bürosu'nda 2 yıl süreyle Türkiye'yi temsil edecek üye oldu" dedi.

Konferansta denize kıyısı olan illerin turizm, denizcilik gibi işbirliği konularında etkinliklerin artırılmasına yönelik görüşmeler de yapıldığını kaydeden Alevli, CPMR Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu'nun gelecek yıl gerçekleştirilecek genel kurulu ve CPMR Politik Büro Genel Kurulu'nun 2016 yılındaki ilk toplantısının Sinop'ta gerçekleştirilmesi için resmi başvuru yapıldığını bildirdi.

Denize kıyısı bulunan 28 ülkeden 150 üyeyi bir araya getiren CPMR'de, Sinop'un 2008 yılından bu yana üyeliği devam ediyor.

Kaynak: aa